Lakisääteiset tarkastukset väestönsuojiin 

Väestönsuojan paine- ja tiiveyskoe tulee suorittaa 10 vuoden välein ja väestönsuojan vuositarkastus vuosittain. Velvoitteista vastaa rakennuksen yleisten tilojen ja koko rakennusta palvelevien järjestelyiden osalta rakennuksen omistaja, haltija ja toiminnanharjoittaja osaltaan, sekä huoneiston haltija hallinnassaan olevien tilojen osalta. 

 

1. Väestönsuojan vuositarkastukset

Väestönsuojan vuositarkastuksen tarkoitus on varmistaa suojan ja suojassa olevien varusteiden kunto. Vuositarkastus sisältää väestönsuojan tarkastuksen ja väestönsuojamateriaalin inventaarion. Tarkastuksesta laaditaan pöytäkirja, joka toimitetaan asiakkaalle.

2. Väestönsuojan 10-vuotistarkastukset

Lakisääteinen väestönsuojan tiiveyskoe tulee suorittaa vähintään kymmenen vuoden välein, jolloin tehdään myös vuositarkastus. Tarkastuksesta toimitetaan pöytäkirja asiakkaan lisäksi myös paikalliselle pelastuslaitokselle.

Lisäksi teemme pelastuslain 379/2011 mukaiset pelastussuunnitelmat.

Tarjoamme tarkastuspalveluja mm. Helsinki, Espoo, Vantaa, Järvenpää, Porvoo, Kirkkonummi, Hämeenlinna, Riihimäki, Kotka, Turku, Loimaa, Salo, Lohja, Tampere, Orivesi, Lahti, Heinola, Rauma, Pori , Kouvola, Lappeenranta, Imatra, Savonlinna, Kitee, Mikkeli, Jyväskylä, Jämsä, Muurame.

Pelastuslain 379/2011 12 §:n mukaan rakennuksessa olevat pelastuslain tai muissa säädöksissä vaaditut tai viranomaisten määräämät varusteet ja laitteet on pidettävä toimintakunnossa, sekä huollettava ja tarkastettava asianmukaisesti. Vaatimus pitää sisällään myös väestönsuojien varusteet ja laitteet. 

Lue lisää pelastuslaista